Lidl Parkside vs Parkside Performance

Parkside je značka elektrického nářadí a zahradní techniky. Pořídit si můžete AKU vrtačku, AKU křovinořez nebo třeba vysokotlaký čistič, zkrátka co domů či do dílny právě potřebujete.

Lidl Parkside Performance bruska
Zdroj: Lidl.cz

Jedná se o hobby produkty za zajímavé ceny, které ale doplňuje také vyšší řada Parkside Performance. O co se jedná a co vám přinese? Na to se zaměříme v našem článku.

„Obyčejný“ Parkside vs. Parkside Performance

Parkside je dvorní značka řetězce supermarketů Lidl, která se zaměřuje na elektrické nářadí. Nákup v Lidlu si oblíbila řada Čechů zejména pro dobrý poměr kvality a ceny, a to je společným znakem také nářadí Parkside. Kromě toho je zde populární Lidl Shop, online obchod, kde levně pořídíte opravdu široký sortiment pro dům, dílnu a zahradu.

Pokud je Parkside zejména běžné hobby nářadí pro domácí dílnu, tak produkty z řady Parkside Performance zahrnují výkonné elektrické nářadí pro náročnější. Pro vaši dílnu přináší Parkside Performance nové možnosti a funkce, přitom zůstává zachován co nejlepší poměr ceny a výkonu.

zpět nahoru ↑

Hlavní výhody Parkside Performance

Přestože je Parkside Performance vyšší řada v rámci produktů této značky, stále mějte na paměti, že se nejedná profesionální nářadí. Je určeno primárně náročnějším kutilům, nikoliv profesionálům a patří zkrátka stále do kategorie hobby.

Oproti základní řadě Parkside se však můžete spolehnout na:

  • Použití kvalitnějších součástek – kvalitnější součástky jsou samozřejmě vždy předpokladem delší výdrže nářadí, i když zárukou to pochopitelně nikdy být nemůže. Přesto se budete moci na nářadí s kvalitnějšími součástkami vždy více spolehnout, zejména při vyšší zátěži a požadavcích na vyšší výkon.
  • Osazení bezuhlíkových motorů – používání bezuhlíkových motorů v AKU nářadí a v elektrickém nářadí rovněž vždy přináší celou řadu výhod. Jednak je to až o polovinu delší doba provozu na jedno nabití, pokud jde o AKU nářadí, jako je třeba AKU rázový utahovák, AKU flexa a další, ale také toto nářadí dosahuje vyššího výkonu, vyššího kroutícího momentu a vyšších otáček. To je přesně v duchu řady Parkside Performance.
  • Více výkonu a funkcí – také díky kvalitnějším součástkám a lepším elektromotorům je samozřejmě možné dosahovat vyšších výkonů nářadí, které často zároveň nabídne více funkcí. Větší funkční vybavenost je tedy rovněž charakteristickým rysem nářadí Parkside Performance.

Všechny uvedené vlastnosti a funkce ocení každý, kdo vezme do ruky třeba AKU vrtačku nebo AKU brusku více než jednou za rok, ale přitom nutně nepotřebuje profesionální nářadí určené na každodenní zátěž. Zkrátka u Parkside Performance dostanete oproti základnímu hobby nářadí něco navíc, a to stále za rozumnou cenu.

Lidl Parkside vrtačka
Zdroj: Lidl.cz
zpět nahoru ↑

Nabídka je široká: AKU vrtačka, vysokotlaký čistič, AKU křovinořez a další…

Jaká je nabídka produktů Parkside Performance? Vybrat si můžete široký sortiment nářadí, ať už je to AKU vrtačka, vysokotlaký čistič, AKU křovinořez nebo třeba AKU úhlová bruska, AKU rázový utahovák, AKU flexa a mnohé další. Kromě toho zakoupíte také příslušenství, mezi které patří třeba různé sady klíčů a bitů apod.

Samozřejmostí jsou náhradní baterie do populárního AKU nářadí, kde zdaleka mezi nejprodávanější patří AKU vrtačky nebo AKU šroubováky. Do výkonnějšího nářadí, mezi které patří i AKU úhlová bruska, je pak vhodné si dokoupit silnější baterie o kapacitě 4 Ah, které zajistí dostatek výkonu.

zpět nahoru ↑

Kde nářadí Parkside Performance koupím?

Existuje více možností, kde si nářadí Parkside a Parkside Performance pořídit, mohou se však lišit ceny a celková výhodnost nákupu, proto určitě přemýšlejte, kde elektrické nářadí nebo zahradní techniku této značky pořídíte. Značka Parkside se prodává zejména v rámci těchto distribučních kanálů:

  • Lidl Shop – umožní vám si online zakoupit libovolný z produktů Parkside a Parkside Performance. Výhodou nákupu přes tento obchod je 30 dní na vrácení zboží a bezpochyby obvykle nejlepší ceny těchto produktů oproti jiným prodejním kanálům.
  • Prodejny Lidl v rámci letákových akcí – vybrané produkty Parkside a Parkside Performance můžete často pořídit v rámci aktuální akční nabídky, kterou přinese akční leták pro daný týden. Výhodou je mnohdy výborná cena. Nevýhodou takového nákupu může být omezená dostupnost zboží a samozřejmě omezený sortiment.
  • Jiní prodejci – ačkoliv je nářadí Parkside dvorní značkou Lidlu, neznamená to, že jej pořídíte pouze v těchto supermarketech. Prodávají jej také jiní prodejci nebo také jiné supermarkety. Nevýhodou bývá ale obvykle vyšší cena než přímo v rámci distribuce Lidlu.
zpět nahoru ↑

Cena nářadí Parkside Performance

Není třeba zastírat, že mezi uživateli patří značka Parkside mezi oblíbené primárně kvůli ceně. Zatímco základní modelová řada Parkside se pohybuje v cenových hladinách levného hobby nářadí jiných výrobců, Parkside Performance už se cenově nachází o něco výše.

Například úhlovou brusku Parkside 125 mm pořídíte už kolem 800 Kč, ale v rámci modelové řady Parkside Performance se může cena pohybovat okolo 2000 Kč, což se už blíží základním modelům lepších značek.

zpět nahoru ↑

Kvalita značky Parkside

Podobně jako u každého hobby nářadí, může být kvalita produktů značky Parkside proměnlivá. Modelové řady Parkside i Parkside Performance jsou zkrátka nízkonákladové produkty, které dobře poslouží svému hobby určení, ale není možné je srovnávat s profesionálním nářadím renomovaných značek.

Pokud ale nepatříte mezi řemeslníky, pro které je elektrické nářadí doslova každodenním pracovním nástrojem, tak není důvod, proč byste si do domácí dílny nemohli pořídit nářadí nebo techniku právě s logem Parkside nebo Parkside Performance.

Hobby nářadí může při běžném domácím použití sloužit po dlouhá léta, podobně, jako by vám sloužilo nářadí profesionální, ovšem za mnohem nižší cenu.

zpět nahoru ↑

Záruka, reklamace a náhradní díly

Podmínky reklamace zboží nebo vrácení zboží se mohou lišit v závislosti na tom, kde elektrické nářadí nebo zahradní techniku Parkside či Parkside Performance pořídíte. Pro potenciálního zákazníka je především zajímavá:

  • 3 až 5 let záruka na produkty Parkside Performance
  • 30 dní na vrácení při nákupu přes Lidl Shop

Nespornou výhodou z pohledu spotřebitele je 3 až 5 let záruka (v závislosti na druhu zboží) na produkty řady Parkside Performance. Zároveň reklamace zboží bývá v této lhůtě bezproblémová. Rovněž platí, že při nákupu přes Lidl Shop máte 30 dní na vrácení, pokud vám produkt nebude vyhovovat. Díky tomu se nemusíte obávat špatné koupě.

Horší je to už s pozáručním servisem, který nedosahuje kvalit renomovaných výrobců, náhradní díly nemusí být snadno dostupné a případně můžete častěji narazit na situaci, že levné elektrické nářadí se zkrátka nevyplatí opravovat a je výhodnější pořídit si nový produkt.

zpět nahoru ↑

Jaký je závěrečný verdikt a vyplatí se Parkside Performance?

Kdy si tedy pořídit nářadí značky Parkside? Kdykoliv hledáte levné nářadí do domácí dílny a nechcete utratit zbytečně mnoho peněz. Pokud použijete třeba AKU rázový utahovák, AKU rozbrušovačku, AKU křovinořez nebo vysokotlaký čistič párkrát do roka, není žádný důvod, abyste pořizovali profi nářadí nebo jinou profesionální a drahou techniku.

Výkonnější a kvalitnější modely Parkside Performance mohou cenově dosahovat na základní modely profesionálního nářadí a zpravidla vám v dané ceně nabídnou více než produkty renomovaného výrobce. Na druhou stranu vám jako typické hobby řešení nenabídnou srovnatelnou kvalitu, pozáruční servis ani možnost využití pro dlouhodobou zátěž v profi nasazení.

2.4/5 - (175 hodnocení)

O autorovi

Komentáře k článku

Budeme rádi, pokud přidáte k obsahu svůj komentář. Prosíme, buďte slušní a objektivní.


  1. Mám od každé řady něco. Nejprve mi umřel akumulátor 4Ah s BT. Následně nově performance PSSPA 20-Li B2. A začíná to B. Reklamace. Nejprve na stránkách je nutné najít postup. Bohužel provázání objednávka vs reklamace neexistuje. Musíte vyplnit formulář, kde se data nepředávají. Vše proste musíte kopírovat z listu objednávek. Naprosto vše. Zoufalost. A teď nastavá reakce na formulář. A další peklo. Slečna chce nejprve jméno!? Ptám se v duchu proč, když má vše dle čísla zákazníka. OK. Následně chce souhlas, že vás bude kontaktovat další strana. ok. Následně chce adresu! Zoufalost. Proč když vše májí?! Amaterismus maximální. Bohužel slečna nemůže vše napsat najednou. Spamuje vás a otravuje. A teď již 5den čekám co se bude dít dále. Lidle je to zoufalost co předvádíte v reklamačním řízení. Uvidím jaké bude pokračování…

Přidejte svůj komentář

Všeuměl.cz
Logo